Coraz częściej wśród konsumentów spotykamy wiele osób uczulonych na konkretny składnik lub składniki bądź jest to nietolerancja pokarmowa. Nie dziwi ten fakt z powodu żywności, która ulega takim zmianom i modyfikacjom, że jakość pokarmów nie porównuje się nawet z tym co było kiedyś. Osłabiony układ odpornościowy z czasem zaczyna sygnalizować swoje potrzeby w postaci nietolerancji czy alergii. Do jednych z najbardziej powszechnych wymagań żywieniowych należy żywność pozbawiona glutenu. Gdzie znajdziemy gluten? Wszelkie mąki pszenne, niestety większość żytnich. Popularne fast foody bez mąki pszennej to mrzonka. Większość dań to klasyka- albo zasmażka, albo panierka z udziałem maki pszennej. Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty na produkty bezglutenowe. Szeroka gama produktów , których być może nie spożywacie Państwo od miesięcy czy nawet lat, dostępna jest w naszej ofercie z zastosowaniem innej mąki, zastępczych składników, nie zawierających glutenu. Produkty bezglutenowe to świetna alternatywa!